Vuursalamander+Eikelmuis

afstand: 14 km
bewegwijzerd: ja, met kleuren
route: hier

Een stukje verder van onze hometown, maar zeker de moeite: de combinatie van de vuursalamander (blauwe pijlen) en de eikelmuisroute (rode pijlen) in Nederbrakel.

We beginnen met enkele kleine disclaimers:
1. In de routebeschrijving stuurt de GPS je enthousiast naar iets wat in de borchure “beperkte parkeermogelikheid” noemt. In praktijk zijn dat 4 parkeervakjes met kilometers errond niets. Neem de gpx (zie hierboven) en zoek op de kaart een plaatsje in de buurt van de route.
2. Kort en bondig: voorzie schoenen die vuil mogen zijn. (zeker buiten de zomertijd)

Eenmaal bovenstaande dingen in orde is het volop genieten. Een goed bewegwijzerde route, die bijna volledig op niet verharde paden loopt. Van glooiende weide’s, langs kleine bospaadjes, tot voetpaden tenmidden de velden. Een aanrader voor wie het een beetje verder wil zoeken en de sfeer van de Vlaamse Ardennen eens wil opsnuiven.

IMG_4802
IMG_4821
IMG_4793
IMG_4819
IMG_4815

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *