Oostenrijk – Mayrhofen – Finkenberg

afstand: 8,9 km
hoogteverschil : 459m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

De weergoden blijven wat tegenpruttelen. Hevige regen rond de middag voorzien, dus een voormiddagactiviteit. De ene groep blijft plat in Mayrhofen, wij gaan op goed geluk naar Finkenberg. Een dorpje op 10 minuutjes rijden waar volgens de beschrijving een waterval zou moeten zijn.
Parkeren doen we aan de Finkenberger Almbahn en algauw zijn we onderweg. We zijn in Oostenrijk best al wat gewend van watergeweld, maar dit hadden we niet verwacht. Een fantastisch mooie waterval die, gezien de wind, meer een neveldouche benadert dan een echte waterval. Aan de voet van al dat moois een waterspeeltuin(tje) waar onze Liddl’ones een half uurtje zoet zijn.
Amper aangeduid, niet gekend, maar wondermooi!
We zoeken onze heil hogerop, waar we de wolken in en uit de vallei zien trekken. soms een open zicht, soms totaal niets. Best een aparte ervaring.
De regen komt uiteindelijk drie kwartier vroeger waardoor we volledig uitgeregend aan de auto komen. Eén ding weten we wel, we komen nog eens terug naar dit prachtige staaltje van water.

IMG_0941
IMG_0937
IMG_0939

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *