Vennbahn dag 0

De combinatie van een Europa onder Covid-19, een wagen van 17 jaar oud, mooi weer en toch zin in vakantie deed ons hier belanden. Fietsen is al fun, als je dat dan nog kunt combineren met wat spoorwegverleden, dan is ondergetekende helemaal blij.

Anyway, de bedoeling was om het grootste deel van de Vennbahn af te fietsen. Deze oude spoorwegbedding slingert zich van Aachen tot Trois Vierges over 110 km perfect bewegwijzerd fietspad.

Wij opteerden om niet gepakt en gezakt rond te fietsen, en evenmin om alles op voorhand uit te stippelen (ken jezelf…). Een centraal gelegen hotelletje bleek de ideale oplossing. Haus Hubertus in het kleine Duitse Winterspelt was daarvoor ideaal. betaalbaar, lekker, proper en ruim.

Om de heenreis echter wat te breken hebben we een kleine omweg gemaakt door Luxemburg tot aan de Teufelsslucht. Parkeren kan, mits wat creativiteit. (op zondag is dit schijnbaar een heel populaire bestemming). Het Dino museum lieten we links liggen en we lieten ons verrassen door de vrij bizarre rotsformaties. Tip: laat het toeristische rondtoertje voor wat het is, en doe de grotere buitentoer wandeling nummer 8 (7 km ofzo). véél rustiger en veel mooier. Wel wat klimmen…

IMG_1238
IMG_1204
IMG_1274
IMG_1192

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *