Met Jaek en Nink door de hoppevelden

afstand: 34km
bewegwijzerd: ja.
route: hier (gpx hier )

Ze moesten het kind schijnbaar een naam geven… Hoewel de fietstocht door de hoppevelden heet kom je die amper tegen. Maar niet getreurd, genoeg andere dingen te zien!

Parkeren kan makkelijk en veilig aan het stedelijk zwembad van Popering, of iets verder aan de brandweer. De eigenlijke fietsroute start op de grote markt en is bewegwijzerd met specifieke kinderbordjes. Verdwalen is quasi onmogelijk.
Plan absoluut wat extra tijd in, want de (bier)fijnproevers worden op hun wenken bediend. Na een tiental km passeer je de brouwerij van Westvleteren, waar een stop in “de vrede” een must is. Vandaar ga je verder langs kleine weggetjes tot bijna aan de ijzer. Rij ongeveer halverwege de tocht zeker een paar honderd meter rechtuit inplaats van de pijltjes te volgen en geniet van het typische houten bruggetje.
Voor wie ondertussen ondertussen opnieuw dorst heeft, is een stop in herberg Canada zeker een aanrader. Terwijl de kleine monsters spelen tussen de (baby)geitjes kan je rustig genieten van een behoorlijk uitgebreide streekbierkaart.

IMG_2276
IMG_2269
IMG_2274
IMG_2267

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *