Basel en de Dijken

afstand: 10 km
bewegwijzerd: deels (zie GPX)
Route: hier

Deze keer gaan we wat verder van huis, Basel. Een Corona-nieuwsjaarsbrief-voorleesmoment gecombineerd met een impressioante wandeling. Eén ding weten we zeker: hier komen we nog terug! De wijdsheid van de vlaktes achter de dijken, beter gekend als het Sigmaplan is ronduit impressionant. Een combinatie van Braakland, overstromingsgebied en technische waterinstallaties, doorweven met wandel en fietswegen. Wij volgen deze keer blindelings en laten ons uiterst professioneel gidsen, ondertussen enkele mentale vlagjes zettend over wat we in de toekomst zeker willen gaan doen. De schelde-overzet, de waterbus en zelfs watervallen (naar het schijnt). Anyway, dit is een heerlijk toertje als eerste kennismaking met de Schelde-polders, maar deze zomer volgen er ongetwijfeld nog meer. Thnx A&S voor de rondleiding, en voor de heerlijke wafels halverwege!

IMG_6175
IMG_6159
IMG_6167
IMG_6179

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *