Lee Trail dag 2 : Ettelbruck – Geubelsmühle

afstand: 29,37 km
bewegwijzerd: Lee trail markeringen
route: hier

Vandaag vertrekken we opnieuw te voet naar het station van Goebelsmühle. Vandaar namen we de..euh…bus in de andere richting. We starten vandaag in Ettelbruck. Doordat de Lee trail perfect in beide richtingen kan gewandeld worden, verkiezen wij om de busrit eerst te doen zodat we, net als gisteren, aankomen aan het hotel.
Ook hier terug een wijdse variatie in landschap en omgeving, Al zijn de wandelpaden op dit stuk van de trail net een stukje breder en gemoedelijker. Ongeveer halverwege is het zwaartepunt een hele stevig klim, die je weliswaar beloont met een heel mooi zicht op de rivier die door het landschap snijdt. Na de afdaling komen we bij Camping du moulin. Opnieuw de enige plek van de dag waar iets te drinken of zelfs te eten te krijgen is.
In ons geval extra handig meegenomen aangezien we nét daar een zomerse stortbui te verwerken kregen.
Vanaf de camping slingert de trail zich terug naar het hotel, zonder ook maar één levende ziel tegen te komen (de door Napoleon geplantte boom niet meegerekend)

Samengevat kunnen we zeggen dat, voor iemand met een beetje wandelconditie, de Lee-Trail op twee dagen goed te doen is. Dirbach plage is daarvoor een ideale uitvalsbasis.
De trail zelf is een heel goed uitgestippelde, gevarieerde tocht waar natuur en rust de overhand heeft op andere wandelaars en terrasjes onderweg.

IMG_0303
IMG_0301
IMG_0294
0703741d-ac6d-4741-b403-af2ef6e65db3
DCIM100GOPROGOPR0150.JPG
DCIM100GOPROGOPR0143.JPG
DCIM100GOPROGOPR0164.JPG
IMG_0309

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *