Oostenrijk-OberGurlg 2/8

Afstand: 12,35km
Actuele hoogtemeters: 192m
route: hier
Strava link: hier

Voor de eerste dag houden we het relatief beschaafd. We vertrekken met de Hohe Mut bahn vanuit het dorp van Obergurlg naar het topstation. Na een korte maar obligatoire stop bij de speeltuin ginder volgt een relatief vlakke (het blijven natuurlijk de Alpen) wandeling naar het beginpunt van de Rotmoos gletsher. Hier valt onmiddelijk op hoe ver deze zich in de laatste 10 jaar (sinds we daar de laatste keer waren) heeft teruggetrokken. Op deze manier wordt de wandeling elk jaar een stukje langer.
Na een stempel keren we langs de vallei en langs de waterval terug naar het dorp. Net op tijd om de druppels voor te zijn.
Wat die stempel betreft: in de toeristische dienst van Obergurgl kunnen de Liddl’ones een soort stempelkaart krijgen. Op het eind van de reis krijgen ze op basis van het aantal stempeltjes een bronzen, zilveren of gouden medaille. Van gratis motivatie gesproken!

IMG_0641
IMG_0610
IMG_0663
IMG_0604


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *