Oostenrijk-OberGurlg 6/8

Afstand: 22,51 km
Effectieve hoogtemeters: 1551 m
route: hier
strava link: hier

Elke reis heeft zijn hoogtepunt (en in ons geval ook vertepunt). Oorzaak van dit alles zijn eigenlijk twee dingen. Ten eerste heeft Obergurgl 2 echte highlights: een geniaal mooie berghut : Ramolhaus en een extreem afgelegen hangbrug: piccard brucke.
Volgens de dame in de toeristische dienst perfect te doen met twee Liddl’ones maar…zeker niet op 1 dag…

en dat moet je nu juist niet zeggen…

Extra vroeg opgestaan, extra veel gegeten, extra stevig de schoenen geknoopt en “Mevrouw toerisme’ haar ongelijk bewezen. Het hielp natuurlijk dat het een hele mooie zomerse dag was, en dat de verwachtingen hoog gespannen waren.

En of het de moeite was! Ramolhaus bereik je via de enige mogelijke weg, waar vooral de klemtoon ligt op de laatste 45 minuten. Hier gaat wandelen over in klauteren, maar de beloning boven mag er dan ook zijn.
Na wat extra suikers begint de afdaling tot aan de Piccardbrucke. En neem afdaling maar vrij letterlijk. Het eerste stukje is een goed begaanbaar wandelpad, het laatste stuk is via kabels en uitgehakte treden tot aan de brug. Zeker doenbaar met getrainde Liddl’ones, weliswaar mits de nodige voorzichtigheid!

Op de brug besef je pas hoe dicht je eigenlijk bij de gletcher genaderd bent, aangezien het smeltwater zich door de kloof onder jou een weg buldert. Na de brug gaan we rotsgewijs terug omhoog om uiteindelijk via een tweetal hutten terug naar het dorp te gaan.

Een hoogtepunt? Zeer zeker!
Doenbaar met liddl’ones? Absoluut, als de afstand geen probleem is, en ze beseffen dat een laddertje aan een rotswand geen speeltuin is!
Een ervaring om nooit meer te vergeten.

IMG_1061
Ramolhaus
IMG_1026
IMG_1010
IMG_1033
IMG_1031
IMG_1048
IMG_1062
IMG_1054
IMG_1058

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *