Oostenrijk – Ischgl – Pardatshcalpe

afstand: 13,4 km
hoogteverschil : 858m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

Regendag vandaag. We starten in de miezer en komen in Ischgl aan in de gietende regen. In afwachting springen we de toeristische dienst binnen op zoek naar “regenactiviteiten”. We krijgen enkele nietszeggende suggesties…en tussendoor ook de vermelding dat er bij goed weer een ‘geocache toertje’ te doen is. Blinkende ogen bij de Liddl’ones, 2 schatkaarten en een waterzonnetje later beslissen we om de regenactiviteiten te laten voor wat ze zijn en de lift omhoog te nemen. Deze keer tot aan het tussenstation om vandaar te voet naar het bergstation te klimmen via de Pardatschalpe.
Wat mooie zichten, een leuke hut (Paznauner Taja) en 800 hoogtemeters later komen we 15 minuten te kort om droog de lift te halen.
Terwijl we nog nadruppend de Silvrettabahn naar beneden nemen stopt de regen. Een fractie van een seconde later komen de kaarten boven en duiken we in het tussenstation de lift uit om de walk of lyrics een tweede keer te doen. Deze keer echter gewapend met coördinaten én een schatkaart.
De beloning in de toeristische dienst is dubbel: een leuke drinkfles van Ischgl én det feit dat er schijnbaar in elke dorp in de vallei een gelijkaardige tocht is. To be continued dus…

IMG_0778
14ec7642-d53c-4300-b344-a5cb44367cc1
683cc5d7-4800-4363-b5b4-e26175067e33
IMG_0783

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *