Oostenrijk – Mayrhofen – Finkenberg #2

afstand: 8,9 km
hoogteverschil : 459m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

Zoals beloofd, hier zijn we terug. Deze keer in volle bezetting. We parkeren op dezelfde parkeerplaats (Finkenberger Almbahn) en vertrekken met iedereen naar de befaamde waterval. Na een fotoshoot en een uitgebreide speelronde gaan we deze keer niet omhoog, maar volgen we het pad naar Mayrhofen. Hoe we terug aan de auto’s raken is een probleem voor later šŸ™‚ Na een mooie vlakke tocht, onder de Penkenbahn met zicht op Mayrhofen, komen we aan de Zimmerberen hutte. Hier splitsen we opnieuw uit. De meesten blijven daar iets eten en drinken, de dappersten onder ons haasten zich naar het hotel terug voor een kleine outfit-change. Het is namelijk Klettersteig tijd! Na een Korte introductie en een laatste controle van de uitrusting vertrekken we aan de voet van de berg richting de Zimmerberen hutte. Echter niet via de begaanbare weg, maar via de KletterSteig. Voordeel van deze Steig is dat hij uiterst kindvriendelijk is, met onderweg ook nog enkele hoogteparcours. Eenmaal boven haasten we ons naar beneden voor een tweede rondje. Wat een volwassen begeleider lijden kan…
(O ja, de twee sportiefsten onder ons waren uiteindelijk…euh…vrijwilliger om de klim naar Finkenberg nog eens alleen te doen…gewapend met de autosleutels…)

IMG_0943
IMG_0953
IMG_0999
IMG_0969
IMG_0978

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *