Oostenrijk – Mayrhofen – Friesenberghaus – Olpererhutte

afstand: 18,74 km
hoogteverschil : 1342m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

Elke week heeft een recorddagje nodig. Vandaag is het zover. Er staan 1300 hoogtemeters op het programma.
Terwijl de Liddlest’ones en de older’ones richting Italie trekken (zie onze vorige dagen), pakken wij het iets grootser aan. Vanaf het stuwmeer vertrekken we richting Friesenberghaus. De op één na laatste hut van de Berliner Hohenweg die we nog niet hebben bezocht. Het pad klimt glooiend, maar constant, met ondertussen hele mooie zichten op het onderliggende stuwmeer.
Het Friesenberghaus is er eentje om in te kaderen. Gelegen aan een meertje, met nog wat sneeuwrestanten, ademt de hut gewoon “hooggebergte uit”. Van hier gaan we verder naar de Olpererhutte. Een stevige doorsteek die goed te doen is maar die vlak aan het Friesenberghaus begint met een klim om “U” tegen ze zeggen. Steiler kan niet. Ondertussen kunnen we trouwens de skiliften van de Hintertux gletcher zien.
Eenmaal in de Olpererhutte komen we op krachten met hun immens populaire specialiteit: kaisersmarren.
De terugweg kan ofwel rechtstreeks, ofwel met een extra lusje. wij kiezen voor die laatste optie en krijgen hiervoor een fantastisch stukje ongerepte natuur en steenmassa inplaats.
Een fantastische tocht, die op het éne stukje na het Friesenberghaus heel goed te doen is

IMG_1046
IMG_1053
IMG_1041
IMG_1061
IMG_1051
IMG_1059

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *