stiltewandeling Westouter

afstand: 12,5km
bewegwijzerd: knooppunten
route: hier.

Vandaag geen uitstap met ons viertjes, maar in volle bezetting. Er is er immers eentje jarig en dit hoort bij het ‘cadeau’. Ondanks het slechte weer vertrekken we, na een uitgebreide brunch, naar Westouter voor de stiltewandeling. Parkeren kan in het centrum van het dorp. Vandaar vertrek je met de knooppunten onmiddellijk door de velden. Hoewel het met een groep (enfin, bubbel) van 8 niet evident is, snap je onmiddellijk waarom dit het stiltepad noemt, wijdse vergezichten en vooral… de stilte…
Na ongeveer drie vierde van de tocht voelen we de eerste druppels en gaan we schuilen in het hellegat op de Rode berg (als je daar bent, proef zeker het verwenbordje, of de tripel st Bernardus). Terwijl de hemelsluizen volledig open gaan en we kijken om een taxi richting Westouter te bestellen stelt de eigenaar van de zaak ons voor om ons door de stortvloed naar de wagens te brengen, van service gesproken!!! Dineren doen we op de top van de Kemmelberg in de Hollemeersch. Lekker en gezellig. Of hoe een regendag toch nog in uiterste gezelligheid kan eindigen! (met dank aan de zaakvoerder van het hellegat!)

IMG_2485
IMG_2449
IMG_2506
IMG_2483

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *