Oostenrijk-OberGurlg 8/8

Afstand: 9,83 km
Effectieve hoogtemeters: 747 m
route: hier
strava link: hier

De laatste dag in Oostenrijk en nog steeds geen echte bergtop gedaan (enfin, toch niet te voet). De hoogste tijd om er op de valreep eentje te gaan bedwingen. De keuze valt op de schwarzkogl in Solden. Een topje net boven de 3000 meter. Voor het eerste deel nemen we de Giggijochbahn (die qua techniek alleen al eens de moeite is om te nemen)

Vandaar gaan we te voet tot aan de Rotkoglhutte, verder naar de betoverend mooie Schwarzsee om uiteindelijk de top te bereiken. Afdalen doen we langs dezelfde weg. Het eerste stukje van de tocht is wat eentonig, gezien de kaalgeplukte skihellingen, maar het tweede deel maakt alles goed. een ideale afsluiter van een ideale week!

IMG_1366
IMG_1218
IMG_1280
IMG_1318

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *