Oostenrijk-Mayrhofen 6/7

afstand: 10,54 km
effectieve hoogtemeters: 780 m
route: hier

Vandaag rijden we met de wagen tot aan de stuwdam van de Schlegeisspeicher, zo’n 15 kilometer van Mayrhofen. Dit is een tolweg, maar best wel de moeite waard. Een kleine tip: als je vooraf even stopt in het toerismekantoor van Ginzling, bespaar je enkele euro’s op de tolweg. Hou er ook rekening mee dat deze tolweg veel éénrichtingstunnels heeft, dus dat de tijd die je erover doet heel erg kan variëren.
Eenmaal boven kan je ruim parkeren. Na een korte tocht over de stuwdam zelf beginnen we aan de eigenlijke wandeling : Neumarkter runde.
Het eerste deel is een behoorlijk klimmetje, tot je voorbij de boomgrens raakt. Vandaar is het elke seconde genieten. Steenvalleien, uitgehakte trappen, overhangende rotsen,…allemaal tegen de sprookjesachtige achtergrond van het stuwmeer. Voor mij één van de meest spectaculiare wandelingen in de buurt.
Eenmaal boven vertoeven we even op het terras van de heel mooi geroneveerde Olpererhutte, gekend voor zijn overheerlijke kaiserschmarrn.
Neem ook zeker de moeite om 10 minuutjes boven de hut de “Instagram Brucke” te gaan bekijken. Dit is een niet zo spectaculair hangbruggetje, maar mits het juiste camerastandpunt krijg je hier verbluffende foto’s. Zelfs wij lieten ons gaan 🙂

IMG_0712
IMG_0709
IMG_0746
IMG_0721
IMG_0874
IMG_0910
IMG_0776
IMG_0893

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *