Oostende: van Piraten tot Neon

afstand: 21km (5 + 10 + 6)
bewegwijzerd: nee
route: crystal ship en Panekazak

Deze keer een buitenbeentje. Geen afgetekende route, maar een “gecoordineerd verdwalen” in Oostende. Bijkomend buitenbeentje: deze keer zijn er geen twee maar drie kleine monsters (met dank aan extreem leuke Famiski mensen!)

We beginnen voor de monstertjes aan de Mercator, waar je via een smartphone app een wandeling kan doen, ingekleurd met sappige oostendse audio fragmenten van het geluidshuis. Voorzie hiervoor best een draadloos speakertje. Dat is handiger dan op de telefoon te luisteren (en de verbaasde blikken van de passanten krijg je er gratis bij). Hou er wel rekening mee dat de aangeraden leeftijd minstens 8 a 9 jaar is. De allerkleinsten hebben er weinig aan.

Als rond de middag de zon doorbreekt nemen we volledig onvoorbereid het overzetbootje en wandelen we richting Bredene. Heen langs het wandelpad (zeg maar de smalle dijk), terugkeren op aanraden van de monstertjes door de duinen. Voor wie even weg wil van de drukte is dit ideaal. (al is drukte in deze Corona tijden uiteraard relatief)

Net alvorens we in de auto willen stappen zien we de affiche van The crystal ship by night. De door sommigen reeds gekende wandeling langs de muurschilderijen, deze keer opgeleukt met lichtinstallaties. Een ideale afsluiter van een ideale dag.

05a35a9a-4edd-4a2d-9ab4-04f9bc911646
IMG_5125
IMG_5099
IMG_5112
IMG_5136
IMG_5147
IMG_5144
IMG_5153

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *