Z-route in Maarkedal

afstand: 12,5 km
bewegwijzerd: GPX + knooppunten
route: hier

We sluiten het jaar in schoonheid af. En dat bedoelen we letterlijk. een open hemel, een leuk zonnetje en de mooiste vergezichten die je in een straal van 40 km rond Kortrijk kan vinden. We stellen graag voor: de Z-route. Vertrekken doen we op de parking van het klooster van Loise-Marie. Vandaar starten we voor een route van 13 km, waarvan ongeveer de helft verhard. Maar geen probleem deze keer: we komen welgeteld 4 auto’s tegen, en in vergelijking met het modderbad enkele weken terug is het een leuke afwisseling.
Vanwaar komt de naam Z-route vraag je je af? Even geniaal als slapstick: onderweg zijn er een zestal Zit-constructies. Z, heb je hem?

op de terugweg staat het je vrij een klein tourtje met de wagen te doen langs de kapel van Kerselare. Voor de liefhebbers een prachtig stukje beton-architectuur. De grootsheid van weleer in schril contrast met de totale verwaarlozing van het gebouw. Doodzonde.

IMG_5202
IMG_5212
IMG_5214
IMG_5219

Knooppunten: 41, 42, 43? 44, 45? 46, 56, 45, 44, 84, 83, 72, 47, 41

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *