Oostenrijk-OberGurlg 4/8

Afstand: 16,03km
Effectieve hoogtemeters: 803
route: hier
strava link: hier

We verlaten Obergurgl en dalen rally-gewijs 15 minuutjes af tot in Sölden. In tegenstelling tot het slaperige Obergurgl is dit een bruisend en actief stadje. Parkeren kan, zoals overal in Oostenrijk, relatief makkelijk. Hier besluiten we de maximum uit onze summercard te halen.

We vertekken met de gondellift naar de 3058 meter hoge Gaislachkogl waar drie van mijn absolute passies bij elkaar komen. Niet enkel is het uitzicht op deze hoogte fenomenaal, in dit niemandsland is een pareltje van moderne architectuur neergepoot. Zowel het liftgebouw, als het bijhorende museum is een combinatie van glas en zichtbeton. Tenslotte is dit juweeltje het decor geweest van Spectre. Genieten dus.

Tot zover het goede nieuws. Gezien de mist en de snijdende wind zakken we terug af tot aan het middenstation om daar onze wandeling te beginnen. In tegenstelling tot Obergurgl zijn de wandelpaden in Sölden een stuk populairder. Ook het feit dat er volop ingezet wordt op downhill montainbike toerisme geeft een andere dynamiek.

spectre
IMG_0782
IMG_0783
IMG_0873
IMG_0870
IMG_0809

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *