Lee Trail dag 1 : Kautenbach – Geubelsmühle

afstand: 30 km
bewegwijzerd: Lee trail markeringen
route: hier

een stralende zon, en klaar voor deel 1 van de tocht. We stappen te voet van het hotel naar het station van Geubelsmühle, Een opwarmertje van een drietal kilometer. Bedoeling is om daar de trein te nemen tot het startpunt: Kautenbach. Door werken op het spoor zijn we echter genoodzaakt de vervangbus te nemen. een half uurtje later, maar nog steeds gratis (zoals alles van openbaar vervoer in Luxemburg) Beginnen we in Kautenbach aan de eerste stevige klim.
De route is heel goed bewegwijzerd en de wandelGPS is amper nodig. Terwijl de temperatuur stijgt varieert de omgeving constant. Bos, veld, een riviertje,…alles wisselt aan snel tempo af. Ter hoogte van Bourscheid kom je de heel pitoreske en eenzame Méchelskapell tegen. De ideale plaats voor een korte lunchbreak.
ongeveer op 2/3 van dit traject kom je door het dorpje “Hoscheid”. hier loont het de moeite om de trail enkele honderden meters te verlaten om de inwendige mens te verfrissen in het enige café dat de Lee-trail rijk is: Bei Anette. De kegelbaan laten we links liggen, de cola en het bier smaakt des te meer. Na een refill van onze waterflessen beginnen we aan het laatste stuk terug naar het hotel, waar een aperitief en een lekker avondmaal op ons wacht. Het voordeel van naar het station te wandelen is dat we gene wagen meer nodig hebben. We stoppen letterlijk met wandelen op het terras van het hotel.

IMG_0279
IMG_0245
IMG_0248
IMG_0254
IMG_0261
cea3eb27-9287-427d-85b5-8fb6cf180f32
IMG_0259
IMG_0277

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *