Muller Trail : GR5

afstand: 22 km
bewegwijzerd: Nee, GPX
route: hier

Laatste dag Luxemburg, tijd voor een proevertje van een andere trail: de Muller Trail. Aangezien deze nogal groot is om op 1 dag te doen, en het nog op de lijst staat om volledig te andelen, beslissen we om een alternatiefje te doen. en wat voor alternatief!
We parkeren gratis in Echternach op parking Bénédictines, vanwaar we tien minuutjes stappen naar de bushalte aan het station. Daar nemen we bus 191 (5 minuutjes na het uur) richting “Beaufort op der Gare”.
Vandaar starten we onze wandeling terug via de GR5 en bovenstaande GPX. De tocht start aan het kasteel van Beaufort en loopt via de kasteeltuinen naadloos over in een stuk van de Mullertrail. Al snel worden bossen en beekjes vervangen door ruigere rotsen. Onderweg passeer je onder andere de Siweschlëff waar je een kwartiertje in de uiterst smalle kloven kan verdwalen, een klimgebied waar je je kan vergapen aan de lokale klimmers en enkele toegankelijke grotjes waar je claustrofobie én hoogtevrees op de proef wordt gesteld.
Ongeveer halverwege, in Berdorf is een stop op het terras van de train inn een must. De uitgebreide drank en snackkaart is onweerstaanbaar.
Het laatste stuk terug naar Echternach passeert onder andere nog de Perekop en de Wolfsschlucht voor wie niet genoeg kan krijgen van trapjes. Vooral die laatste heeft, zeker naar de avondkant toe, een hele lugubere en desolate uitstraling.
Voor ons een van de mooiste wandelingen die we tot nu toe gedaan hebben. De Muller trail staat met stip bovenaan de to-do lijst vanaf nu

DCIM100GOPROGOPR0190.JPG
DCIM100GOPROGOPR0240.JPG
DCIM100GOPROGOPR0243.JPG
DCIM100GOPROGOPR0205.JPG
DCIM100GOPROGOPR0297.JPG
IMG_0345
DCIM100GOPROGOPR0287.JPG
IMG_0347


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *