Oostenrijk – See – Ascher hutte en Rotpleiskopf

afstand: 15,34 km
hoogteverschil : 974m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

Dit jaar kiezen we ervoor om een dagje vroeger te vertrekken. Duitse autosnelwegen tijdens de week: een aanrader! We nemen onze intrek in hotel Mallaun in See (Paznaum tal). De dag van aankomst gaan we de toeristische dienst onveilig maken, samen met het zwembad en de wellness van het hotel. Na een lekker ontbijt zijn we klaar voor de eerste tocht. Elk hotel in het Paznaun dal biedt de Silvretta premium karte aan. (Al betaal je die wel en stuk terug via je toeristenbelasting). We vertrekken het de kabellift in See (vlak aan het hotel trouwens) en starten de wandeling aan het bergstation. Bedoeling was om een lus te maken naar de Ascher hutte. Daar aangekomen was de Rotpleiskopf te mooi om te laten liggen. Een leuke top, maar hou er rekening mee dat de laatste paar honderd meters echt alpinisme zijn. Met de top in zicht zijn we toch maar omgekeerd om via de Versingalm terug naar het bergstation te gaan. Een hele leuke starter.

IMG_0432
IMG_0442
IMG_0436
IMG_0477

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *