Oostenrijk – Mathon – Berglisee

afstand: 15,16 km
hoogteverschil : 1046m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

Vandaag geen liften! We parkeren in het dorpje Mathon (net voorbij Ischgl) en hebben als einddoel de Berglisee. Op foto zag die er magistraal uit, eens zien wat de realiteit geeft…
We beginnen met een klim met grote K. zigzagjes omhoog, bijna 900 meter. Zelfs onze strafste klimmer had even een kleine inzinking. Maar de moeite wordt beloond met een mooi vlak wandelpaadje aan de voet van het echte hooggebergte, met zicht op het onderliggende dal. Een laatste duwtje erbij en we zijn aan de Berglisee. Is het kleiner dan op foto: absoluut. Is ze het even betoverend? Evenzeer! Een droomplaatsje om even te verpozen en van het uitzicht te genieten.
Vandaar keren we terug dalwaarts, maar deze keer via de Larein Alpe. Het laatste stukje is een brede glooiende weg, die uiteindelijk stopt aan het Ischgl Wildpark. Gezien de wekelijkse sluitingsdag, en de timing laten we de lieve hertjes links liggen en keren we terug naar de wagen. Het ultieme bewijs dat plekjes waar geen skilift komt toch nog nét iets ongerepter zijn.

IMG_0645
IMG_0618
IMG_0633
IMG_0685

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *