Oostenrijk – Kappl – Niederelbehütte

afstand: 11,59 km
hoogteverschil : 807m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

“here comes the lift again”…maar dan een stukje dichter bij het hotel. We parkeren in Kappl en nemen de kabellift tot het topstation. Daar is het met Liddl’ones fysiek onmogelijk om te beginnen wandelen alvorens ze minstens het grote evenwichtsparcours gedaan hebben op Sunny mountain. Een klein half uurtje later vertrekken we dus richting Niederelbehütte. een leuke wandeling, echter zonder enige beschutting. Niet ideaal om te doen in de brandende zon. Na een laatste klim komen we tenslotte aan de hut, voorafgegaan door een best spectaculaire waterval en een betoverend meertje. Het terras bestaat uit een mix van eendagstoeristen zoals wij, en trekkers die van hier naar de volgende hut gaan. De appelstrudel was trouwens een dikke winner! We zakken via de andere flank terug af tot Sunny mountain, waar het -alweer- obligatoire speelplein oponthoud ervoor zorgt dat we een heuse zomerstorm over ons heen krijgen. als de wind gaan liggen is, en de Diasbahn terug werkt, keren we nat maar voldaan terug naar beneden.

IMG_0713
de3ef75c-f370-44c4-b444-e00f50d84b84
IMG_0727
IMG_0729

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *