Oostenrijk – Mayrhofen – Pfisherjoch Haus

afstand: 14 km
hoogteverschil : 340m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

Na een gezamelijk ontbijt splitsen we uit. Liddlest’ones en older’ones gaan omhoog met de Penkenbahn richting Granatalm en bijhorende speeltuin. (zie blogje vorig jaar). Wij gaan richting Ginzling en richting Italie in de vorm van Phisher joch Haus. Een glooiende stijgende wandeling op een breed pad. Aangezien het zondag is is het best wel druk. Iets wat we in Oostenrijk niet echt gewend zijn. Na een laatste steil klimmetje komen we aan de grenspaal met Italië. Een obligatoir fotomomentje. Het Phisher joch Haus ligt een halve kilometer verder en geeft een mooi zicht op het Italiaanse hooggebergte. Bedoeling was om via de andere flank en via de Olpererhutte terug autowaarts te gaan. Dit tochtje blijkt echter nog 4 uur extra te zijn, wat gezien onze timing moeilijk haalbaar is. Dezelfde weg terug dan maar, met een klein ommetje tot aan het waterniveau van het Schlegeisspeicher stuwmeer.

IMG_0872
IMG_0881
IMG_0884

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *