Oostenrijk – Mayrhofen – Steinbockhutte

afstand: 10,91km
hoogteverschil : 410m
bewegwijzerd: ja en via GPX
route: hier

Regendagje vandaag. We beslissen om de betrouwbaarheid van buienradar uit te testen en rijden met de wagen(s) met zijn allen naar Ginzling. Daar is de parkeerpolicy een tikkeltje veranderd. Parkeren in het dorpje kost een aardige cent, parkeren een halve kilometer de route op is gratis. Aangezien het weer steeds donkerder wordt, en het de bedoeling was om enkele aaneensluitende hutten te doen, gaan we voor de laatste optie. Na een totaal uitgeregende valse start vertrekken we een uurtje later dan gepland dan toch voor de wandeling. Vandaag is het een groepsuitstapje, dus het gemiddelde tempo ligt wat lager. Iets wat met dit weer zeker geen probleem is. Eerste hut die we passeren is de Sulzen Alm. Niet echt een uitdaging, aangezien we al een heel stuk die richting uit geparkeerd stonden. We stappen verder naar de Steinbockhutte, die spijtig genoeg uitzonderlijk gesloten is. Na een stop op het terras van de hut splitsen we uit. Liddlest’ones en older’ones naar beneden, de overschot nog een stuk omhoog. De greizerhutte halen we niet, al is dat eentje dat toch wel voor een volgende keer op de agenda staat. Een van de enige hutten van de Berliner Hohenweg die we nog niet hebben gedaan.
Aan de toeristische dienst van Ginzling pauzeren we nog een half uurtje om de nieuwe klimblok ten gronde uit te (laten) testen.

IMG_0905
IMG_0909
IMG_0898

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *