Tweefrontenroute

afstand: 16,8km
bewegwijzerd: ja, met zeskantige bordjes
route: hier

De eerste zonnige lentedag valt schijnbaar op 20 februari. We ontvluchten de drukke kust voor een stevig rondje Diksmuide. Een mix van (oorlogs)geschiedenis en prachtige natuur komen in deze route samen.
Parkeren doen we in de schaduw van de Ijzertoren. Vandaar volgen we de bordjes, langs het stiltepad (een aanrader met liddl’ones), de dodengang, en talloze andere oorlogsherinneringen. Ongeveer halverwege duiken we het natuurgebied in om haast letterlijk te verdwalen tussen het riet en de watervogels.
Terugkeren doen we langs de Ijzer. Extra leuk is het feit dat er op nauwelijks 300meter van de parking een reuze speelterrein is. Een heel groot avonturen- en evenwichtspad, enkele speeltoestellen en een heuse kinderbeorderij maken dit een super aanrader.
Voor de ijzertoren hadden we te weinig tijd, maar we komen zeker nog eens terug!

IMG_7126
IMG_7081
IMG_7106
IMG_7117
IMG_7134
IMG_7086
IMG_7131
IMG_7103

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *